ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κορωνοϊός: Απτόητοι οι Θεσσαλονικείς - "Βούλιαξε" η παραλία και σήμερα!

adv
Απτόητοι παραμένουν οι Θεσσαλονικείς παρά τα μέτρα της κυβέρνησης για παραμονή στο σπίτι προς αποφυγήν της εξάπλωσης και της περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ σε λίγες ώρες αναμένεται το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού που πιθανό να επιφέρει και νέα έκτακτα και αυστηρότερα μέτρα.
Η παραλία της Θεσσαλονίκης "βούλιαξε" και σήμερα από πολίτες κάθε ηλικίας που παράκουσαν τα μέτρα και προτίμησαν τη διασκέδασή τους. Κι αφού τα εμπορικά κέντρα και τα μαγαζιά εστίασης παραμένουν κλειστά, η επόμενη επιλογή τους ήταν μια βόλτα με το ποδήλατο ή για περπάτημα.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πνευμονολόγος στο επάγγελμα Δρόσος Τσαβλής, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγική και παντελώς ανευθύνη» και πρόσθεσε: «Ο κόσμος θα πρέπει να μείνει στα σπίτια του. Δεν πρέπει να μαζεύονται στην παραλία. Είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο. Δεν το καταλαβαίνουν; Πίστευα ότι οι εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου θα ήταν οι τελευταίες και πως επρόκειτο για ανθρώπους που δεν είχαν ενημερωθεί σωστά».
Σημείωσε, δε, πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να βάλει «λουκέτο» στο παραλιακό μέτωπο παρά μόνο να καθαρίζει και να απολυμαίνει με τις υδροφόρες και ειδικό απολυμαντικό υγρό τον χώρο, όπως και πράττει τις τελευταίες ώρες.