ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αποβολές και πρόστιμα μέχρι 200 ευρώ, εξετάζει η κυβέρνηση για «άτακτους» μαθητές και γονείς που δεν θα τηρούν τη χρήση μάσκας στα σχολεία!

adv


 Με σκληρά τιμωρητικά μέτρα, όπως αποβολές μαθητών και υπέρογκα πρόστιμα στους γονείς, σκοπεύει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο της χρήση μάσκας στα σχολεία και ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι θεωρεί κομβικής σημασίας το μέτρο της χρήσης μάσκας.

Γι’ αυτό και έχει αποφασίσει να είναι αμείλικτη με όσους-σες, δεν θα εναρμονιστούν με το μέτρο είτε για λόγους ανυπακοής κι αδιαφορίας, είτε γιατί υιοθετούν θεωρίες συνωμοσίας και αρνούνται να εφαρμόσουν την χρήση της μάσκας στα σχολεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ποινολόγιο το οποίο συζητά και σκοπεύει να υιοθετήσει η κυβέρνηση, έχει δύο βασικούς άξονες. Στο τραπέζι λοιπόν έχουν πέσει και συζητούνται 2 βασικές ποινές:

  • Την αποβολή των ανυπάκουων μαθητών που δεν θα φορούν τη μάσκα
  • Τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα στους γονείς των άτακτων μαθητών. Τα πρόστιμα θα κινούνται από τα 150 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και τα 200 ευρω!

Ενδεικτικές είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης όπως τις παράθεσε ο Στέλιος Πέτσας: «το βασικό ζήτημα είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, ότι είναι για την υγεία τους η χρήση της μάσκας. Τώρα, εάν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη. Το πλέγμα των μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων -που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του instanews.gr η κυβέρνηση θέλει περισσότερο να τιμωρήσει τον ανεύθυνο γονέα που στέλνει το παιδί του στο σχολείο, παρά το ίδιο το παιδί.

Στον ίδιο τόνο κινήθηκε και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε όσους δεν φοράνε μάσκα στο σχολεία.

Χαρακτηριστικά είπε ότι: «το σχολείο θα έχει κανόνες που θα ισχύουν για όλους. Φροντίζουμε για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που μπορούν να εξαιρεθούν από την χρήση μάσκας ή την παρουσία στα σχολεία. Για όλους τους άλλους θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Ποιος δεν θα θέλει να φοράει το παιδί του μάσκα; Άλλωστε, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλους τους κλειστούς χώρους στην καθημερινότητα όλων μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, κανείς δε θα μπαίνει στην τάξη χωρίς μάσκα. Ο εκάστοτε εκπαιδευτικός θα είναι υποχρεωμένος να απομακρύνει τους μαθητές που δε φορούν μάσκα και να μπαίνει απουσία.

Οι διευθυντές δε θα επιτρέπουν την είσοδο δασκάλων και καθηγητών, αλλά και όλων των εργαζομένων στις σχολικές μονάδες, χωρίς μάσκα.

Με πληροφορίες από: instanews.gr, tanea.gr

BannerFans.com