ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Χανιά: Ψάχνουν το κινητό και τη ζακέτα της 11χρονης - Τι λέει η μητέρα για την τελευταία φορά που είδε τον "άγγελό" της

adv

"Ήταν ο άγγελος μου, ήταν το καλύτερο κορίτσι", λέει η μητέρα της 11χρονης Ιωάννας, που βρέθηκε νεκρή σε παραλία κοντά στο σπίτι της, στα Χανιά, χθες το απόγευμα. Η υπόθεση έχει σοκάρει και έχει βυθίσει στο πένθος την τοπική κοινωνία. Στις 8 το βράδυ της Τρίτης, η 11χρονη έφυγε από το σπίτι της, στην περιοχή του Μακρύ Τοίχου Χανίων για να πάει μία βόλτα, όπως λέει η μητέρα της, ωστόσο, δεν επέστρεψε σπίτι όλο το βράδυ. Η μητέρα την αναζήτησε μαζί με έναν ακόμη συγγενή, χωρίς να βρουν κάποιο ίχνος του κοριτσιού και το πρωί της επόμενης ημέρας δήλωσε την εξαφάνισή της στις αστυνομικές αρχές, που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της Ιωάννας. Δυστυχώς, χθες το απόγευμα η μικρή βρέθηκε νεκρή στην παραλία των Αγίων Αποστόλων και εκτιμάται ότι έπεσε από μεγάλο ύψος στα βράχια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατός της δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, ωστόσο, οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου της ανήλικης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

"Είχε περάσει πάρα πολλά"

"Πιστεύω ότι τώρα εκεί που έχει πάει έχει γίνει ένας άγγελος και με προστατεύει, όπως ήθελε πάντα, και νοιαζόταν και αγχωνόταν για εμένα...", λέει η μητέρα της μαθήτριας σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή T Live και πρόσθεσε: "Επειδή είχε περάσει πάρα πολλά αυτό το κορίτσι, δυστυχώς ο θεός την πήρε από κοντά μου...". Η ίδια ανέφερε ότι δεν ξέρει τι έγινε και ότι δεν μπορεί να πιστέψει το τέλος που είχε η κόρη της. "Ήταν ένα υπέροχο πλάσμα... το χαμόγελό της, είχε μεγάλη καρδιά, ποτέ δεν μου έλεγε ψέματα", πρόσθεσε.

"Βγήκε να περπατήσει, έβαλε και το άρωμά της"


Περιγράφοντας το τι συνέβη, η μητέρα της Ιωάννας υποστήριξε ότι "προχθές το βράδυ, στις 8 η κόρη μου μου είπε ότι θέλει να βγει να περπατήσει, κοντά στο σπίτι, να κάνει μία μικρή βόλτα να πάρει αέρα. Της είπα, οκ, να μην αργήσει, να έρθει 9 παρά τέταρτο. Πήρε κάτι λίγα λεφτά, με φίλησε, είχε βάλει και το άρωμά της, ήταν χαρούμενη και έφυγε. Όταν πήγε 9 δεν είχε γυρίσει ακόμα, ξεκίνησε να νυχτώνει. Ξεκίνησαν να την παίρνω τηλέφωνο, δεν απαντούσε. Ήταν ανοικτό το τηλέφωνο, είχε και τα ακουστικά μαζί της, και πίστευα μήπως το είχε βάλει στο αθόρυβο ή άκουγε μουσική. Εγώ συνέχισα να την παίρνω τηλέφωνο μέχρι τις 10. Μετά το είχε κλειστό. Εγώ όμως δεν το είχα καταλάβει γιατί την έπαιρνα και στο viber, που καλούσε γιατί είχε ίντερνετ στο κινητό και νόμιζα ότι ήταν ανοικτό το κινητό... περίμενα κάποια στιγμή να μου απαντήσει, ανησύχησα. Γύρω στις 11 που είχαν κοιμηθεί τα δύο μικρότερα παιδιά μου, τα άφησα στο σπίτι και μαζί με τον ξάδελφό μου βγήκα έξω και πήγα να την ψάξω, εκεί που μου είπε ότι πήγε. Την ψάχναμε παντού, γύρω γύρω εκεί στις παραλίες για ώρα. Κοντά στη θάλασσα, στο πάρκο. Δεν την βρήκαμε".