ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τέξας: «Άνθρωποι σωριάζονταν αναίσθητοι και άλλοι τους πατούσαν, τρέχαμε να γλυτώσουμε» περιγράφουν για την πολύνεκρη συναυλία

adv

 


Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες θεατών για τον πανικό που επικράτησε στο μουσικό φεστιβάλ του ράπερ, Τράβις Σκοτ - Οκτώ άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, άλλοι 11 υπέστησαν καρδιακή ανακοπή - Ποινική έρευνα ξεκινούν οι αρχές για τα αίτια της τραγωδίας


Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν ποδοπατημένοι από το πλήθος κατά την εναρκτήρια βραδιά του μουσικού φεστιβάλ Astroworld την Παρασκευή, στο Χιούστον, με την αστυνομία να ανακοινώνει την έναρξη μιας ποινικής έρευνας για τα αίτια αυτής της τραγωδίας.
«Είδα ανθρώπους να πηδούν πάνω από διαχωριστικά εμπόδια, να μην μπορούν να αναπνεύσουν, ήταν φρικτό», είπε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκάβιν Φλόρες, από τους θεατές της συναυλίας του ράπερ Τράβις Σκοτ στο Χιούστον, που συνέβη το δυστύχημα.



Λίγο μετά τις 21:00 τοπική ώρα, το πλήθος του φεστιβάλ άρχισε να συνωθείται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής, προκαλώντας πανικό και τραυματισμούς, μετά οι άνθρωποι άρχισαν να σωριάζονται, να χάνουν τις αισθήσεις τους, κάτι που προκάλεσε περαιτέρω πανικό, ανέφεραν οι αρχές.

Ο 24χρονος Ραούλ Μάρκες είπε ότι είδε πολλούς να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ποτών και ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

«Ενθουσιάστηκαν και απλώς χόρευαν, και μετά όλα ξέφυγαν από τον έλεγχο και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν, κάποιοι έχαναν τις αισθήσεις τους εδώ κι εκεί», περιέγραψε. «Κάποιοι δεν τους ένοιαζε, πατούσαν πάνω τους, ήταν μια τρέλα».