ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Συντριβή αεροσκάφους Αντόνοφ στην Καβάλα

adv


 Πτώση ουκρανικού αεροσκάφους τύπου Αντόνοφ 12, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, ανάμεσα στα χωριά Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, λίγο πριν τις 11 το βράδυ με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος φλέγεται στο έδαφος, ενώ ακούστηκαν πολλές εκρήξεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτελούσε δρομολόγιο από τη Σερβία προς την Ιορδανία και ότι μετέφερε προϊόντα.

Η ΕΡΤ μετέδωσε πως ο πιλότος ζήτησε, ανοιχτά του Αγίου Όρους, έκτακτη προσγείωση λόγω προβλήματος σε κινητήρα, έκανε στροφή 180ο μοιρών αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kavalanews, ενδέχεται να προσέκρουσε σε πυλώνα ηλεκτρισμού με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και διακοπή ρεύματος στην περιοχή.

Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα έχουν φτάσει στο σημείο, το οποίο έχουν αποκλείσει η αστυνομία. Δυνάμεις της 2ης και της 4ης ΕΜΑΚ κατευθύνονται εκεί, προκειμένου να συνδράμουν τους 15 πυροσβέστες.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από πηγές της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπήρχαν πυρομαχικά στο αεροσκάφος.

Αναστάτωση στα γύρω χωριά και γενικευμένο μπλακ άουτ
Πιο μακρύα βρίσκονται και κάτοικοι των γύρω χωριών που θέλησαν να δουν τι συμβαίνει.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ότι αρχικά είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο, που όταν κατέπεσε προκάλεσε μεγάλη φωτιά.

Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι,