ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Απίστευτη ιστορία: Τους έδωσαν τα λάθος μωρά. Το ανακάλυψαν τρία χρόνια μετά και …

adv

 


Στη ζωή, πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία. Η ιστορία των δύο μωρών κοριτσιών, που από λάθος, μπερδεύτηκαν οι οικογένειές τους στο μαιευτήριο στη Σικελία είναι ξεκάθαρα μία από αυτές τις φορές.

Το λάθος ανακάλυψαν οι γονείς των παιδιών όταν τα κορίτσια ήταν, πλέον, τριών ετών. Και αυτή η ανακάλυψη, έφερε τους γονείς αντιμέτωπους με ένα μεγάλο δίλημμα: θα απομάκρυναν τα νήπια από την οικογένεια που είχαν γνωρίσει όλη τους τη μέχρι τότε ζωή;

Η συνέχεια της ιστορίας είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα καθόλου δακρύβρεχτη. Τα δύο ζεύγη γονέων, αποφάσισαν να μεγαλώσουν τις κόρες τους μαζί, κάτω από την ίδια στέγη.

Οι μητέρες, Κατερίνα Αλάνια και Μέλισσα Φοντέρα, από το μικρό ψαροχώρι Μάζαρα ντελ Βάλλο του νησιού, γέννησαν, και οι δύο στην ηλικία των 23 ετών, από ένα κοριτσάκι με διαφορά 15 λεπτών, την 31η Δεκεμβρίου 1998. Μόλις άλλαξε ο χρόνος, οι νοσοκόμες της βάρδιας του μαιευτηρίου, σε κάποιο περίεργο παιχνίδι της μοίρας, μπέρδεψαν τα δύο μωρά. Και οι δύο λεχώνες, την ημέρα εξιτηρίου από το μαιευτήριο, αναρωτήθηκαν γιατί τα μωρά τους δεν φορούσαν τα ρούχα που οι ίδιες είχαν φέρει αλλά από το νοσοκομείο τις διαβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για ένα μπέρδεμα ενδυματολογικής φύσης.

Τρία χρόνια αργότερα, καθώς η Αλάνια έπαιρνε την κόρη της Μελίσσα από τον παιδικό σταθμό, είδε κάτι που τη συγκλόνισε. Ένα άλλο παιδί, με το όνομα Κατερίνα, έμοιαζε απίστευτα με τις άλλες δύο βιολογικές κόρες της. Η Αλάνια είδε τη Φοντέρα και θυμήθηκε ότι την είχε ξανασυναντήσει στο μαιευτήριο. Και κάπως έτσι «κούμπωσαν» όλα. Το μπέρδεμα δεν ήταν ενδυματολογικής φύσης.

Το τεστ DNΑ και το μεγάλο δίλημμα

Δύο εβδομάδες αργότερα, οι εξετάσεις DNA επιβεβαίωσαν τις υποψίες της. Και οι δύο μητέρες ευχόντουσαν να μη χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωπες με το δίλημμα. «Προκαλώ οποιονδήποτε μεγαλώσει μια κόρη για τρία χρόνια να την εγκαταλείψει για ένα απλό λάθος», δήλωσε σε συνέντευξή της στους βρετανικούς Times η Φοντέρα. Οι οικογένειες αποφάσισαν ότι, η καλύτερη λύση για όλους, θα ήταν να εγκλιματιστούν στη νέα κατάσταση. Κορίτσια και γονείς άρχισαν να περνούν, σταδιακά, χρόνο όλοι μαζί. Εντέλει η κατάσταση εξελίχθηκε τόσο καλά που άμεσα ναυάγησε και το σχέδιο που είχαν προτείνει οι ειδικοί, να κάνουν όλοι ένα εξάμηνο διάλειμμα.

Οικογένεια από επιλογή

Οι μικρές Μελίσσα και Κατερίνα έμαθαν την αλήθεια στην ηλικία των 8 ετών. Το μόνο πρόβλημα με το οποίο ήρθαν αντιμέτωπες ήταν η αλλαγή των ονομάτων τους. Οι δύο τους είναι πλέον ενήλικες και απόλυτα συμφιλιωμένες με την κατάσταση. Η ιστορία τους έγινε βιβλίο από τον Μάουρο Καπορίτσιο αλλά και ταινία, στην τηλεόραση της RAI. «Τα κορίτσια ουσιαστικά μεγάλωσαν με τέσσερις γονείς και οκτώ παππούδες και γιαγιάδες και το πείραμα λειτούργησε… Σήμερα μοιάζουν περισσότερο με δίδυμες παρά με αδελφές και υπάρχει ένα είδος αγάπης που συνδέει τις δύο οικογένειες», δήλωσε πρόσφατα στους Times ο συγγραφέας.

Η απίθανη ιστορία των δύο αδελφών είναι η απόδειξη ότι, πολλές φορές, οι οικογενειακοί δεσμοί που δημιουργούμε από επιλογή μπορούν να είναι πολύ ισχυρότεροι από τους βιολογικούς.

https://www.ethnos.gr/