ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κρήτη: Στην ανακρίτρια η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον σύζυγό της

adv


 Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου Κρήτης βρίσκεται, σήμερα (29/10), η 38χρονη γυναίκα που έριξε, πριν από μια εβδομάδα, καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της σε ξενοδοχείο της πόλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr, η 38χρονη προσήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, από την κεντρική είσοδο, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της Γ' Ανακρίτριας Ηρακλείου για τις πράξεις της στις 22 Οκτωβρίου. Η προσαγωγή της 38χρονης έγινε με ταχύτητα αστραπής προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Η προσαγωγή της 38χρονης έγινε περίπου στις 07:50 το πρωί με όχημα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που προσέγγισε από το πλακόστρωτο της Λεωφόρου Δικαιοσύνης την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου δεν υπήρχε κανένας συγγενής της 38χρονης.

Επισημαίνεται ότι την 38χρονη γυναίκα συνόδευαν στο γραφείο της Γ' Ανακρίτριας Ηρακλείου ο δικηγόρος από την Αθήνα, Απόστολος Λύτρας, που την έπεισε και να παραδοθεί, αλλά και ο δικηγόρος από το Ηράκλειο, Μάνος Δρακωνάκης.

Τι αναμένεται να υποστηρίξει

Η 38χρονη έχει ήδη δηλώσει πως έριξε το καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της επειδή «θόλωσε» εξαιτίας της κακοποιητικής συμπεριφοράς του, που εκείνη ισχυρίζεται ότι δεχόταν για καιρό. Μάλιστα, η ίδια φέρεται πως θα πει ότι είχε το καυστικό υγρό μαζί της «για άμυνα».

Πάντως, τρομοκρατημένη δήλωσε, την Κυριακή (23/10), η 38χρονη γυναίκα που έριξε καυστικό υγρό στον σύζυγό της στην Κρήτη και τόνισε πως δεχόταν απειλές για τη ζωή της από εκείνον αν έκανε σχέση με άλλον άνδρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στον ALPHA, η γυναίκα σημείωσε: «Δεν είμαι περήφανη για την πράξη μου, αλλά πολλές φορές η απόγνωση σού θολώνει το μυαλό. […] Με απειλούσε ότι αν κάνω σχέση με άλλον άνδρα θα βάλει να με σκοτώσουν».

Ακόμα, η ίδια όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, είπε πως έχει ακόμα συναισθήματα για τον εν διαστάσει σύζυγό της και συμπλήρωσε ότι είχαν βρεθεί τέσσερις φορές κατά τις τελευταίες 40 ημέρες. Επίσης, η 38χρονη γυναίκα ισχυρίστηκε ότι έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του αδερφού του θύματος για ενδοοικογενειακή βία, καθώς – όπως η ίδια λέει – το περιβάλλον του θύματος, ο οποίος είχε μπει στην φυλακή για αδικήματα, την ξυλοφόρτωνε συχνά.