ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σάκης Αρναούτογλου: Έντονη κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο - Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

adv

 


Με μια έκκληση στους δήμους να καθαρίσουν ρέματα και φρεάτια έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «επειδή τις επόμενες μέρες ο καιρός θα παραμείνει και καλός και ζεστός» πρέπει να γίνει «έλεγχος και καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο».

Πάντως κατά τον Σάκη Αρναούτογλου και μέχρι το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι «καλός και ζεστός».

Ειδικότερα από το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε καλό καιρό με αυξημένη συννεφιά στα βόρεια ανατολικά τμήματα της Ελλάδας. Από το μεσημέρι και μετά συννεφιές θα έχουμε στα πιο νότια τμήματα έως τα κεντρικά, ενώ το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Οι άνεμοι θα πέσουν και άλλο και θα είναι εντάσεως 3-4 μποφόρ στο Αιγαίο και 2-4 στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία στους 27 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά, στους 25 στο Ιόνιο και στους 23 στο Αιγαίο.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές. Η θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά από το πρωί και αρκετή ηλιοφάνεια μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Την Παρασκευή θα έχουμε από το πρωί ηλιοφάνεια και από τις 16:00 θα φτάσουν σύννεφα στα ΒΔ σύνορα της χώρας. Το βράδυ δε στο βόρειο Ιόνιο ο καιρός αλλάζει και θα έχουμε τις πρώτες μπόρες. Η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο από τη δυτική Ελλάδα θα έχουμε νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Μπόρες και καταιγίδες θα έχουμε σε περιοχές του Ιονίου και από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν και προς τα ανατολικά. Η θερμοκρασία στους 24 στα κεντρικά, στους 18 στο Ιόνιο και στους 24 στο Αιγαίο.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την χώρα με πολλές βροχές και στην Αττική. Η θερμοκρασία στους 18 στα κεντρικά και στο Ιόνιο στους 17.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο θα έχουμε άστατο καιρό. Η θερμοκρασία στους 18 στα κεντρικά και στους 20 στο Ιόνιο.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου