ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Η σκληρή ιστορία του πατέρα που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του 6χρονου γιου του.Είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο…..

adv


 Ο Μανώλης Δουρής εμφανιζόταν στα κανάλια ζητώντας να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού του για να τον εκδικηθεί, κάνοντας όλη την ελληνική κοινωνία να υποφέρει για τον πόνο του πατέρα.

Ο 6χρονος γιος της Γεωργίας και του Μανώλη Δουρή βρέθηκε νεκρός και κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε μια μάντρα κοντά στο σπίτι του ζευγαριού. Το άτυχο αγόρι πέθανε από ασφυξία μετά από βιασμό που προηγήθηκε,σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Αν και στην αρχή ο Δουρής εμφανίστηκε ως ένας πατέρας που θρηνούσε για το παιδί του, η αστυνομία δεν άργησε να τον υποψιαστεί και έτσι ξεκίνησε μια δίκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι γιατροί που εξέτασαν τον Δουρή, ο οποίος πολέμησε στην Κύπρο, είπαν ότι αυτά που είδε και άκουσε κατά τη διάρκεια του πολέμου επιδείνωσαν τα ψυχολογικά του προβλήματα.

Κατηγορούσε τη γυναίκα του, φαινομενικά αβέβαιος αν διέπραξε το έγκλημα, αν και στην αρχή το παραδέχτηκε. «Αν το έκανα εγώ να τιμωρηθώ. Θα είσαι ελεύθερη να ζήσεις τη ζωή σου, όπως εσύ το ζήτησες μαζί με τον εραστή σου με τον οποίο σκοτώσατε το Νίκο», έλεγε μονολογώντας και απευθυνόμενος προς τη γυναίκα του.

Ο δικηγόρος του επέμενε ότι ο πελάτης του είναι αθώος. Μάλιστα, ο ιατροδικαστής είπε ότι οι τρίχες που βρέθηκαν στο σώμα του εξάχρονου δεν ανήκαν στον πατέρα του. “Η ταυτότητα του δολοφόνου του παιδιού είναι αμφίβολη από την πραγματογνωμοσύνη στο ιατροδικαστικό εργαστήριο. Άλλος μπορεί να είναι ο βιαστής και άλλος ο δολοφόνος”, δήλωσε στην Ελευθεροτυπία ο Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας που ερεύνησε το θέμα.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε τον Δουρή ένοχο για όλες τις κατηγορίες. Σε δύο χρόνια άλλαξε τέσσερα σωφρονιστικά ιδρύματα αφού έπεσε θύμα του ««νόμου της φυλακής»» για παιδοκτόνους και βιαστές. Τον ξυλοκόπησαν και τον βίασαν πολλές φορές μέχρι που βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του.