ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μια απίστευτη ιστορία στο Μπάρι της Ιταλίας.Γυναίκα κατάφερε να γεννήσει ενώ βρισκόταν σε κώμα.

adv


 Μια απίστευτη ιστορία συνέβη στο Μπάρι της Ιταλίας. Μια παράλυτη γυναίκα που βρισκόταν σε κώμα αλλά ήταν έγκυος 35 εβδομάδων γέννησε αφού νοσηλεύτηκε σε γενικό νοσοκομείο της πόλης, ανέφερε η La Repubblica.

Η 23χρονη γυναίκα από τον Τάραντα βρέθηκε λιπόθυμη στο πάτωμα του σπιτιού της από την οικογένειά της μετά από ρήξη αρτηριοφλεβικής δυσπλασίας. Μετά από διασωλήνωση και σταθεροποίηση έφτασε σε πολυκλινική στο Μπάρι, η οποία ανέλαβε την αποκατάσταση της υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Marisa Megna.

«Μπορούσε να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη ευτυχώς», εξηγεί η καθηγήτρια.”Αυτό χάρη στη διεπιστημονική συνεργασία συναδέλφων στη γυναικολογία και τη νεογνολογία και και της εντατικής θεραπείας νεογνών.Το μωρό είναι καλά και η μητέρα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να για να ανακτήσει τις γνωστικές και κινητικές λειτουργίες της”, πρόσθεσε.

Οι γιατροί είναι ενθουσιασμένοι
Υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Ettore Cicinelli, η ομάδα των γυναικολόγων του Χειρουργικού Τμήματος πραγματοποίησε όλες τις εξετάσεις στο Τμήμα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης πριν προγραμματίσει την καισαρική τομή.

Στη συνέχεια το παιδί νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στη Νεογνολογική Μονάδα και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών υπό την επίβλεψη του Καθ. Nicola Laforgia.

Ενώ ανάρρωνε από τη γέννα, το προσωπικό χορηγούσε διακρανιακή διέγερση συνεχούς ρεύματος, η οποία περιλαμβάνει τη μη επεμβατική χρήση ηλεκτρικών ρευμάτων χαμηλής έντασης για την ενίσχυση της νευροτροποποίησης στις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τη γλώσσα και την κίνηση.

“Ήταν συναρπαστικό και συγκινητικό να βλέπεις αυτή τη γυναίκα να κινεί το δεξί της χέρι, μια ικανότητα που προηγουμένως είχε χαθεί λόγω εγκεφαλικού αγγειακού ατυχήματος. Η ασθενής είναι νεαρή και έχει καλές πιθανότητες ανάρρωσης”, ελπίζει η καθηγήτρια Megna.