ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - «Φώναζαν καιγόμαστε» (Βίντεο)

adv

 


Φρίκη και μόνο προκαλούν όσα βίωσαν οι επιβάτες των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης.

Όπως έγινε γνωστό τα τρένα που συγκρούστηκαν μετωπικά βρίσκονταν στην ίδια γραμμή και αυτά ήταν μια αμαξοστοιχία Intercity και ένα εμπορικό τρένο με αποτελέσματα τρία βαγόνια του intercicty να εκτροχιαστούν. Το τρένο είχε περί τους 350 επιβάτες.

Δείτε την στιγμή που έπιασαν φωτιά τα βαγόνια

Σύμφωνα πάντως με το thesstoday οι πρώτοι επιβάτες που έφτασαν στον σταθμό του ΟΣΕ ανέφεραν συγκλονιστικές μαρτυρίες.

«Ακούγαμε ανθρώπους να φωνάζουν καιγόμαστε, είναι συγκλονιστικό. Είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ» δήλωσε στο ThessToday.gr επιβάτης του τρένου.

Στο thesstoday μίλησαν και άλλοι επιβάτες οι οποίοι περιέγραψαν τα όσα τραγικά έζησαν.

«Νομίζω πως είμαι καλά, δεν είμαι σίγουρη. Βρισκόμουν στο τέταρτο βαγόνι, έπεσαν οι αποσκευές και γυρίσαμε ανάποδα. Τα υπόλοιπα βαγόνια διαλύθηκαν τελείως. Τα λόγια περισσεύουν, πίστευα ότι θα πεθάνω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ερχόταν το τρένο καταπάνω μας»

Τα μοιραία λεπτά περιγράφει ένας άλλος μάρτυρας, ο οποίος δηλώνει: «Νιώσαμε να τραντάζεται όλο το βαγόνι, ερχόταν το τρένο καταπάνω μας. Ακόμη δεν νιώθω ζωντανός».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, κάποιοι επιβάτες είχαν φύγει διακοπές λόγω του τριημέρου, ενώ άλλοι είχαν επισκεφθεί τις οικογένειές τους. Παράλληλα έξω από τον ΟΣΕ βρίσκοται κάποιοι συγγενείς που δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους και αγωνιούν.

«Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την αστυνομία αλλά ούτε και από κάποιον στον σταθμό. Δεν ξέρουμε τι γίνεται και δεν μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους μας» αναφέρει μια γυναίκα η οποία περιμένει τον εγγονό της.

Σημειώνεται πως ανεμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη ακόμη τρία λεωφορεία με επιζώντες της τραγωδίας.