Φέτος το Πάσχα όλες θα κάνουν το τσουρέκι της Βανδή: Δείχνει 1η φορά την συνταγή με την Μελίνα και γίνονται viral
Παλιά της τέχνη κόσκινο τα τσουρέκια για τη Δέσποινα Βανδή, η οποία με συνέπεια κάθε χρόνο τα φτιάχνει πριν το Πάσχα.
Στην κουζίνα μαζί με την κόρη της, Μελίνα Νικολαΐδη και δυο καλές της φίλες μπήκε αυτή την φορά ηη Δέσποινα Βανδή προκειμένου να φτιάξει πασχαλινά τσουρέκια.
Η τραγουδίστρια είναι γνωστό πως λατρεύει τη μαγειρική και πολύ συχνά ετοιμάζει διάφορες λιχουδιές για τα αγαπημένα της πρόσωπα, ωστόσο αυτή της την αγάπη φαίνεται να την μοιράζεται με τις φίλες και την κόρη της. Όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο TikTok, τόσο η Μελίνα Νικολαΐδη όσο και οι φίλες της δεν δείχνουν να γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.
Με τις σωστές οδηγίες όμως της Δέσποινας Βανδή, το αποτέλεσμα, το οποίο μας δείχνει στο τέλος του βίντεο, φαίνεται πως είναι κάτι παραπάνω από γευστικό.
Δείτε παρακάτω το απολαυστικό βίντεο
Δέσποινα Βανδή: Η συνταγή της τραγουδίστριας για λαχταριστά τσουρέκια
Υλικά
6 αυγά
180 γρ.μαγια
2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλ χλιαρό νερο
300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
750 ζάχαρη
600 γρ γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλε
5-6 κομματάκια μαστίχας
1/2 κγ αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
«Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!
Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω! Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό ! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.
Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!
Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?
Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!?
Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα! Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο! Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω! Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας! Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!», είχε γράψει η Δέσποινα Βανδή και αυτή είναι η συνταγή της για τέλεια τσουρέκια!
Το αποτέλεσμα θα μοιάζει κάπως έτσι: