ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Καιρός: Πάμε για καλοκαίρι με 27 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

adv


 Δεν καταθέτει τα όπλα ο χειμώνας μας ενημερώνει ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ Κλέαρχος Μαρουσάκης, καθώς μετά τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα αλλάξει και πάλι και η θερμοκρασία θα πέσει απότομα από το απόγευμα της Κυριακής λόγω ενός κύματος κακοκαιρίας που έρχεται από την κεντρική Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του τον ιστότοπό του marousakis.gr, τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα και μέχρι τους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα επικρατούν ισχυροί νοτιάδες που θα φέρουν και ποσότητα αφρικανικής σκόνης.

Πιο αναλυτικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και στη βόρεια Κρήτη, θα δούμε τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμα και στους 27 βαθμούς Κελσιου, με τον νοτιά να λειτουργεί ως καταβάτης, ο γνωστός λίβας.

κλεαρχος μαρουσακης καιρος χαρτης

Μετά τη ζέστη έρχεται ξανά κακοκαιρία

Ωστόσο, από το βράδυ της Κυριακής και ειδικά τη Δευτέρα το χαμηλό βαρομετρικό από την κεντρική Ευρώπη φέρνει κακοκαιρία στην χώρα μας.

Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι πολλές βροχές και καταιγίδες, ισχυροί νοτιάδες και χιόνια στα βουνά μας.

Οι πρώτες ενδείξεις για το Πάσχα

Οι ενδείξεις που μας μεταφέρουν τα μακροπρόθεσμα μετεωρολογικά μοντέλα θέλουν τη ροή των αερίων μαζών από τα βόρεια προς τα νότια να κυριαρχεί τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη.

Αυτό σημαίνει ότι ο έντονα άστατος καιρός θα κυριαρχεί, μαζί του και οι έντονες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις. Αν και είμαστε αρκετά μακριά, ίσως αυτός ο τύπος καιρού να μας οδηγήσει μέχρι και το Πάσχα, καταλήγει ο κ. Μαρουσάκης.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε στο πρωινό του δελτίο πως η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με κακοκαιρία, με μεγάλες ποσότητες βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων. Στη συνέχεια θα έρθουν κι άλλες κακοκαιρίες.