«Όταν σηκώνεις ένα φέρετρο μικρό»: Συγκλονίζει ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας που «έσβησε» μετά από χειρουργείο για «κρεατάκια»
Η υπόθεση της 4χρονης Μελίνας, που έφυγε από την ζωή το 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας, για κρεατάκια στη μύτη, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Ο μπαμπάς της έκανε μία ανάρτηση στο Facebook που πραγματικά ραγίζει καρδιές, και αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη υπογραμμίζει πως ακόμη και σήμερα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για τον θάνατο του δικού του παιδιού.
Η συγκλονιστική ανάρτηση του πατέρα της
Όπως γράφει ο μπαμπάς , Μάνος Παρασκάκης, στην ανάρτησή του γράφει:
“Όταν σηκώνεις ένα φέρετρο μικρό
στης εκκλησιάς τα σκαλοπάτια κατεβαίνεις
κι ο κόσμος έξω σε κοιτάζει παγωμένος.
Λευκά φοράς, λευκό κι αυτό κι όμορφα το ξύλο σκαλισμένο,
μα κλείνει μέσα ότι αγαπάς,το σπλάχνο σου το αδικοχαμένο.
Ειναι ελαφρύ το βάρος του μπορείς να το σηκώσεις,
ειναι μικρό κι εύκολα στα χέρια το κρατάς,
μα στη ψυχή ασήκωτο και νιώθεις να λυγάς, Μανόλη κράτα το! Και μή τα παρατάς!
Κι αφού κατάφερα να κρατηθώ να μη λυγίσω απο το βάρος του κι ας ήτανε «μικρό»,
αφού το κράτησα με τα δικά μου χέρια,
κι ας ήτανε το βλεμμα μου θολό.Απο το δάκρυ ή απ’τη ψυχη που ηταν άδεια, απ’του θανάτου το φιλί το παγερό..
Τωρα που οι ζωές γινήκαν νούμερα,
τα φερετρα μικρά κι αυτά,μα είναι πολλά..
Μπορούν κι εκείνοι Θεέ μου να κρατήσουν
στα χέρια τους το ξύλο δυνατά;
Μπορούν να κρατηθούν να μη λυγίσουν,
στης εκκλησιάς απέξω τα σκαλιά;
Ή να κοιτώ στον ουρανό μέσα από Σένα
για να τους πώ ΚΟΥΡΑΓΙΟ φωναχτά…
Πριν χρόνια ήταν το Μάτι 103..
Τώρα 57..
Σε αυτους που μενουν πίσω..
Καλό σαββατοκύριακο σε όλες-ους..
(Οποιος θελει κοινοποιει ελεύθερα..)
4χρονη Μελίνα: Το χρονικό του συμβάν
Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια». Αρχικά η τετράχρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.
Την Δευτέρα το άτυχο κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.
Κατά την διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.
Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το τετράχρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή.
Σε μια από τις τελευταίες του αναρτήσεις ο χαροκαμένος μπαμπάς της Μάνος Παρασκάκης εκφράζει την αγανάκτησή του για τον θάνατο της κόρης του, προσθέτοντας πως μόνο η ίδια «καταδικάστηκε στην αιώνια φυλακή».
«Για όσους δεν γνωρίζουν. Για όσους δεν θυμούνται. Για όσους την ξέχασαν. “Γιορτάζω” τον θάνατό της στις 29 Δεκεμβρίου. Ηταν στην Εντατική όπου και κατέληξε από μία απλή εγχείρηση ρουτίνας για κρεατάκια στη μύτη. Υγιέστατη, χωρίς πρόβλημα υγείας.
Οι κύριοι, που οι περισσότεροι ξέρουν, που ήταν μες στο χειρουργείο, τα έκαναν θάλασσα. Δυο μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου άλλαξαν τη ζωή μας» γράφει, ενώ αναφέρει σε άλλο σημείο της συγκινητικής ανάρτησής του:
«Ευθύνες δεν έχει κάποιος το θάρρος να πάρει. Ίσως έφταιγε η Μελίνα. Κανείς δεν θα μπει όμως φυλακή, κανείς δεν θα καταδικαστεί, όμως η Μελίνα καταδικάστηκε στην αιώνια φυλακή.
Στον τάφο… Δεν ξέρω πώς πέθανε το παιδί μου. Κανείς δεν μιλάει ανοιχτά. Ακόμα κι αν ήθελα να συγχωρέσω κάποιον, δεν μπορώ αφού κανείς δεν μου έχει πει το ελάχιστο. Οι χειρουργοί, οι αναισθησιολόγοι, όλοι! Μόνο ψέματα! Έχω, λοιπόν, μόνο οργή μέσα μου».
4χρονη Μελίνα: Η απόφαση του δικαστηρίου
Τον Μάρτιο του 2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κήρυξε αθώα την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο που παραπέμφθηκε στο εδώλιο για το θάνατο του αδικοχαμένου κοριτσιού. Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε πίκρα και οργή στους τραγικούς γονείς της 4χρονης που περίμεναν πέντε ολόκληρα χρόνια να δικαιωθούν για το θάνατο του παιδιού τους.
Καταλυτικό ρόλο στην τελική κρίση του δικαστηρίου διαδραμάτισαν και οι θέσεις των τριών πραγματογνωμόνων τους οποίους είχε διορίσει, λίγο πριν την έκδοση απόφασης, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις-διευκρινίσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων-ερωτημάτων της έδρας.
Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου, υποστηρίζοντας ότι οι λανθασμένες ενέργειες της κατηγορούμενης ήταν εκείνες που οδήγησαν το παιδί στο θάνατο.