ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Επίθεση σε κοσμηματοπωλείο: Λησταρχίνα έπιασε κουβέντα με αστυνομικούς

adv


 Μία 49χρονη Ελληνίδα παρίστανε την πελάτισσα κοσμηματοπωλείου ενώ στην πραγματικότητα ήταν συνεργός σε ληστεία στον Άγιο Δημήτριο, με λεία που αγγίζει τα 100.000 ευρώ.

Το πιο απίστευτο είναι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ότι όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο άρχισε να τους μιλάει ως μάρτυρας της ληστείας και να τους παρέχει «πληροφορίες» για τον δράστη, με τον οποίο είχαν σχεδιάσει από κοινού την επίθεση στο κοσμηματοπωλείο.

Πιο αναλυτικά, ήταν πρωί της 13ης Μαρτίου όταν ένοπλος εισέβαλε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του σε κοσμηματοπωλείο στον Άγιο Δημήτριο και με την απειλή πιστολιού άρπαξε από το χρηματοκιβώτιο κοσμήματα αξίας 80.000-100.000 ευρώ. Στη συνέχεια, τράπηκε σε φυγή και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.


Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο τον 45χρονο δράστη σε καφετέρια στην οδό Δωδεκανήσου στον Άλιμο και του πέρασαν χειροπέδες. Στη συνέχεια, ακινητοποίησαν τη 45χρονη συνεργό του.

Από την έρευνα προέκυψε ότι λίγο πριν εισβάλει ο 45χρονος με το όπλο στο κοσμηματοπωλείο, εκείνη είχε μπει στο κατάστημα υποδυόμενη την πελάτισσα. Την ώρα της ληστείας παρέμεινε στο εσωτερικό του καταστήματος παριστάνοντας την έντρομη πελάτισσα που δεν πίστευε στα μάτια της και την «ατυχία» της.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι μετά τη διαφυγή του 45χρονου δεν έφυγε αλλά παρέμεινε στο σημείο ακόμα και όταν έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί. Τότε, με εντυπωσιακή ψυχραιμία άρχισε να τους μιλάει και να τους δίνει ψεύτικες πληροφορίες σχετικά με την περιγραφή του δράστη, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα παραπλανήσει την έρευνα. Επίσης, άρχισε να δίνει ψεύτικες πληροφορίες σε σχέση με το δρόμο από τον οποίο έφυγε ο ένοπλος.

Αυτό που δεν ήξερε η 49χρονη είναι ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν ταυτοποιήσει και τους δύο πριν ακόμα διαπράξουν τη ληστεία στον Άγιο Δημήτριο. Και αυτό διότι είχε προηγηθεί έρευνα μετά από άλλη ληστεία που είχαν κάνει το πρωί της 22ας Φεβρουαρίου 2023 σε υποκατάστημα τράπεζας στο Καματερό. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν συστήσει ειδική ομάδα για τη σύλληψή τους, ενώ από τις κάμερες ασφαλείας τους είχαν ταυτοποιήσει. Τότε, ο 45χρονος είχε εισβάλει στο τραπεζικό υποκατάστημα, ενώ η 49χρονη κατηγορείται ότι είχε επικουρικό ρόλο.

Ο 45χρονος είναι σεσημασμένος, καθώς είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για κλοπή. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα μάρκας μινι κούπερ του ζευγαριού, που χρησιμοποίησαν ως μέσο μετάβασης στο κοσμηματοπωλείο στον Άγιο Δημήτριο, βρέθηκε το σύνολο των κοσμημάτων που είχαν κλαπεί λίγη ώρα νωρίτερα. Τα κλεμμένα κοσμήματα επεστράφησαν αμέσως στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.