ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μακελειό στη Γερμανία - Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες στο Αμβούργο

adv

 


Τουλάχιστον 7 νεκροί και 8 τραυματίες έπειτα από πυροσβολισμούς στο Αμβούργο, γύρω στις 9 το βράδυ (τοπική ώρα) στη Γερμανία. Μεγάλη κινητοποίηση από την αστυνομία που καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε κέντρο των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο Αμβούργο. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Στο σημείο επικράτησε πανικός καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά.

μακελειο γερμανια, πυροβολισμοι γερμανια, αμβουργο νεκροι, μαρτυρες ιεχωβα

Η αστυνομία έκανε λόγο για επικίνδυνη κατάσταση και κάλεσε τους πολίτες να μην κυκλοφορούν μέσω ειδικού μηνύματος προειδοποίησης.

Δεκάδες ασθενοφόρα έχουν μεταβεί στο σημείο για να παραλάβουν νεκρούς και τραυματίες ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη και έχει αποκλείσει την περιοχή.

μακελειο γερμανια, πυροβολισμοι γερμανια, αμβουργο νεκροι, μαρτυρες ιεχωβα

Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής έγκαιρης προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης στα κινητά τους τηλέφωνα, «να αποφύγουν την περιοχή της επίθεσης, να βρουν άμεσα καταφύγιο σε κτίριο και να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης, προκειμένου να μην καταρρεύσει το δίκτυο».

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο RTL, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και των σωστικών συνεργείων, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για αλλεπάλληλους πυροβολισμούς. Οι δράστες, οι οποίοι φέρεται ότι ήταν δύο, για την ώρα διαφεύγουν της σύλληψης.