ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζάκυνθος: «Έτσι κάνουμε στη χώρα μας», λέει η μητέρα του 2χρονου που απεγκλωβίστηκε από ΙΧ

adv


 Προκαλούν αίσθηση τα όσα απάντησε η μητέρα του 2χρονου αγοριού που άφησε το 2χρονο παιδί της στο αυτοκίνητο, στο Τσιλίβι της Ζακύνθου, για να πάει για ψώνια με τον σύντροφό της.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας», ήταν σύμφωνα με tempo24.news τα πρώτα λόγια της μητέρας ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος την κάλεσε για εξηγήσεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11.15 το πρωί της Τετάρτης, ύστερα από κλήση που δέχτηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας από τουρίστα για παιδί που βρίσκεται μόνο του μέσα σε κλειδωμένο αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν το αυτοκίνητο (το οποίο ήταν νοικιασμένο) και απεγκλώβισαν ένα αγόρι 2 ετών.

Η μητέρα του παιδιού με καταγωγή από τη Δανία βρέθηκε να ψωνίζει σε διπλανό κατάστημα με τον σύντροφό της (επίσης Δανό). Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε αφήσει το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο για πέντε λεπτά για να μην το ξυπνήσει.

Συνοδεία αστυνομικών το παιδί διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για παροχή πρώτων βοηθειών και τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο για την υγεία του.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου συνέλαβαν τη μητέρα του παιδιού και τον σύντροφό της για έκθεση και σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία.

Σημειώνεται ότι είναι το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έκθεσης ανηλίκου με αυτόν τον τρόπο μέσα σε διάστημα δύο μηνών.