ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Δολοφονία στη Βαρβάκειο: «Πώς σκότωσα την πρώην σύντροφό μου» - Η ομολογία του 42χρονου δράστη στην ΕΛΑΣ

adv

 


Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ένας 42χρονος ο οποίος βρίσκεται πίσω από το στυγερό έγκλημα με θύμα 60χρονη στη Βαρβάκειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστης της δολοφονίας είναι ένας 42χρονος τοξικοεξαρτημένος που διέμενε σε δομή στο κέντρο της Αθήνας όπου και έγινε η σύλληψή του.

Μάλιστα, κατά τη σύλληψη του άνδρα βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που δολοφόνησε την 60χρονη στη Βαρβάκειο. Ο δράστης του εγκλήματος φαίνεται πως έχει παρελθόν αφού έχει συλληφθεί αρκετές φορές για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς καταθέτοντας ότι το θύμα ήταν πρώην σύντροφός του.

Την ημέρα εκείνη τσακώθηκαν για προσωπικές διαφορές και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του η γυναίκα του επιτέθηκε με μαχαίρι εκείνος – όπως υποστηρίζει – κατάφερε να της το πάρει και τη μαχαίρωσε.

Η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη και τελικά στη σύλληψή του αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ανακοίνωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας στη Βαρβάκειο εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτή σημειώνει: «Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία ημεδαπής που τελέστηκε σε πλατεία έναντι της Βαρβακείου αγοράς. Για την υπόθεση συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός.

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάσθηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας 60χρονης ημεδαπής, η σορός της οποίας βρέθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης, 23 Μαΐου 2023, σε πλατεία έναντι της Βαρβακείου αγοράς στην Αθήνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα δράστης είναι 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίσθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (25-05-2023) στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι και δύο λάμες.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης προηγήθηκε δακτυλοσκοπική διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος, τα οποία στο αρχικό στάδιο των ερευνών ήταν άγνωστα. Ακολούθησε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή του 42χρονου στην ανθρωποκτονία.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Ποια είναι η γυναίκα που βρέθηκε δολοφονημένη στη Βαρβάκειο

Το θύμα είναι Ελληνίδα, 60 ετών, τοξικομανής και φαίνεται πως έμενε μόνη της.

Εντοπίστηκε από υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας μέσα σε λίμνη αίματος και έφερε 15 μαχαιριές στο σώμα της. Οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι τη για να συλλέξουν στοιχεία.

Δίπλα της, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη εντοπίστηκαν δύο χρησιμοποιημένες σύριγγες με ηρωίνη.

Ακόμα, βρέθηκε το λουράκι μιας τσάντας, το οποίο ερευνάται εάν ήταν δικό της.