ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Συναγερμός στα ATM της χώρας – «Κρυφή» χρέωση στην κάρτα όταν δε βγάζουν χρήματα

adv

 


Τελικά το πρόβλημα επιδιορθώθηκε και ήδη σε ποσοστό 80% των περιπτώσεων, οι λογαριασμοί των συναλλασσόμενων που έκαναν αναλήψεις απεικονίζουν πλέον το πραγματικό ποσό που έχουν. Μέσα στις επόμενες ώρες η βλάβη στο σύστημα να αποκατασταθεί στο 100%.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: 61χρονη πήγε να πάρει το επίδομα στο ATM – «Πάγωσε» με το ποσό που είδε στο λογαριασμό της (Video)


style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-3898679088151809"
data-ad-slot="1547480180">



Το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχόλησε περίπου 10.000 συναλλασσομένους και όχι πολύ περισσότερους, όπως ειπώθηκε αρχικά, αφού στατιστικά οι αναλήψεις μέσω του ΔΙΑΣ αποτελούν μόνον το 3% του συνόλου των αναλήψεων.

Τι πρέπει να κάνετε σε ανάλογη περίπτωση; Σίγουρα να επικοινωνήσετε αμέσως με την τράπεζα σας! Ειδικά αν είναι πρωί που το κατάστημα είναι ανοικτό θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον υπεύθυνο!

ΑΤΜ χωρίς χρήματα
ΑΤΜ χωρίς χρήματα

Μακριά από αυτά τα ΑΤΜ – Άμεσος κίνδυνος απάτης για πολίτες

Η εταιρεία software FICO, έχοντας παρακολουθήσει εκατοντάδες ΑΤΜ σε όλες τις ΗΠΑ, συμπέρανε ότι τα ΑΤΜ που βρίσκονται σε τράπεζες είναι πιο ασφαλή, σε σχέση με όσα είναι μεμονωμένα.

Ο Brian Krebs, υπεύθυνος ασφαλείας και συγγραφέας ανακάλυψε συσκευή κοντά σε μπακάλικο η οποία σκάναρε τις κάρτες των καταθετών και έκλεβε τα PIN τους. Μάλιστα, κυκλοφορούν πολλά κόλπα με τα οποία κλέβουν εύκολα τους κωδικούς των καρτών σας, και ένα σύνηθες είναι αυτό εδώ με την κάμερα.

«Προειδοποιώ τους αναγνώστες να αποφεύγουν τα μοναχικά ΑΤΜ και να προτιμούν όσα βρίσκονται σε τοίχους τραπεζών», σημειώνει ο Krebs ενώ τονίζει ότι οι κακοποιοί προτιμούν τα μοναχικά ΑΤΜ (εκτός τραπεζών) αφού είναι χαμηλότερα τα επίπεδα ασφάλειας σε αυτά. «Αν κάποιος βλέπει κάτι περίεργο στο ΑΤΜ πριν κάνει ανάληψη, καλό είναι να μην την κάνει», αναφέρει ο Krebs.


style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-3898679088151809"
data-ad-slot="1547480180">




Πηγή