ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κως: Ποιος σκότωσε την Αναστάζια - Τα 3 στοιχεία που φέρνουν αποκαλύψεις

adv

 


Στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές έχουν στρέψει την προσοχή τους οι Αρχές, όμως ακόμα δεν μπορούν να ξεδιαλύνουν τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της άτυχης Αναστάζια που βρέθηκε δολοφονημένη σε υδροβιότοπο στην Κω. Τα ίχνη της είχαν χαθεί από την προηγούμενη εβδομάδα και, τελικά, το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκε κάτω από έναν πλάτανο, μέσα σε χόρτα και άχυρα. Το σώμα της ήταν γυμνό και καλυμμένο με σεντόνι και σακούλα. Βρέθηκε ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του βασικού υπόπτου.

Σήμερα, η αστυνομία έδωσε άδεια στον 28χρονο σύντροφο της κοπέλας να φύγει για την Πολωνία, έπειτα από δύο καταθέσεις που έδωσε στην αστυνομία και αφού κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία της. Και η μητέρα της αναχώρησε, όμως και από τους δύο η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε να είναι διαθέσιμοι εφόσον τους ζητηθεί.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησε ακόμα περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις σχέσεις που είχε το ζευγάρι με τον 32χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές. Ο συλληφθείς φέρεται να προμήθευε την άτυχη γυναίκα με χασίς, ωστόσο οι αστυνομικοί θέλουν να αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα για το πόσο συχνές ήταν οι επαφές τους.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές η 27χρονη, η οποία πήγε στο σπίτι του 32χρονου στις 20:40 το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον σύντροφό της μία ώρα και είκοσι λεπτά μετά, ενημέρωνοντάς τον για το πού βρίσκεται.

Έκπληξη, ωστόσο, προκαλεί το στοιχείο που δείχνει πως η 27χρονη φέρεται να είπε στον Πολωνό σύντροφό της ότι δεν νιώθει άνετα καθώς θεωρούσε πως κινδυνεύει. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ζήτησε από τον 28χρονο να πάει να την πάρει από το σπίτι του 32χρονου υπόπτου από το Μπαγκλαντές.

Η αστυνομία αναζητά απαντήσεις από τρία στοιχεία προκειμένου να «δέσει» την υπόθεση:

Αποτυπώματα, DNA, ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα

Γρηγόρης Λέων: Τα στοιχεία που θα δείξουν τον δολοφόνο

Για τις δυσκολίες να βρεθούν στοιχεία μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στην ΕΡΤ.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις πράγματι υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία που είναι η πρόοδος της σήψης και μάλιστα πρέπει να τονίσουμε το εξής: όταν μια σορός βρίσκεται εκτεθειμένη, η σήψη έρχεται πολύ πιο γρήγορα. Μπορώ να σας πω ακόμα και τρεις φορές πιο γρήγορα απ’ ότι για παράδειγμα μια σορός η οποία έχει ενταφιαστεί. Άρα σίγουρα η αποσύνθεση είχε επέλθει σε τέτοιο βαθμό που δημιούργησε εκ των πραγμάτων δυσκολίες στον ιατροδικαστή. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι είναι ακόμα νωρίς, έτσι για να έχουμε την πλήρη εικόνα».

Εξήγησε δε:

«Θα μου επιτρέψετε από την εμπειρία μου να προσθέσω ότι, πέρα από τις ιστολογικές εξετάσεις και οι τοξικολογικές εξετάσεις από την άτυχη κοπέλα νομίζω ότι θα μας δώσουν μια εικόνα. Μια εικόνα που πιθανά να εξηγεί και γιατί δεν έχουμε τέτοιους τραυματισμούς σοβαρούς ώστε να συνάδουν με ένα είδος εν πάση περιπτώσει ασφυκτικού θανάτου και να μπορούν να μας καθορίσουν επακριβώς τον μηχανισμό του θανάτου».

«Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι όταν για παράδειγμα σε ένα θύμα μπορεί να της έχουν χορηγηθεί ουσίες, για παράδειγμα ναρκωτικές ουσίες ή άλλες ουσίες και οι αναστολές της απέναντι σε ένα φαινόμενο βιασμού είναι πάρα πολύ περιορισμένες και προφανώς και οι αντιστάσεις είναι πάρα πολύ περιορισμένες άρα εκεί δεν αναμένουμε να δούμε τα χαρακτηριστικά σημάδια βίας, όπως θα βλέπαμε σε αντίθετη περίπτωση».

Όσο για τα στοιχεία που θα «δείξουν» τον δράστη της δολοφονίας, ο κ. Λέων ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα πειστήρια τα οποία έχουν συλλεγεί αλλά και σημεία από το σώμα της σορού τα οποία μπορούν να μας δώσουν πράγματι τον δράστη της υπόθεσης. Σας θυμίζω ότι κάνουμε δειγματοληψία κάθε φορά και από τα γεννητικά όργανα σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και από άλλα σημεία του σώματος, για παράδειγμα νύχια αλλά και από τα πειστήρια. Όλα αυτά θα μας δώσουν πολύτιμο γενετικό υλικό τα οποία καταρχάς θα μας δώσουν τον δράστη και κατά δεύτερο λόγο πιθανά και συνεργούς. Γιατί αν υπάρχουν, όπως άκουσα, στοιχεία όπως σακούλες και άλλα πειστήρια τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη μεταφορά, είναι πιθανό να βρούμε περισσότερα του ενός γενετικά υλικά, δηλαδή γενετικά υλικά που να αντιστοιχούν αφενός στο δράστη, αφετέρου συνεργούς».