ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο: Καίγονται σπίτια στο Ασκληπιείο - Χαοτικές εικόνες (Βίντεο)

adv

 


Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Ρόδο σημειώθηκε στο Ασκληπιείο το απόγευμα της Δευτέρας (24/7). Η φωτιά έχει μπει σε αυλές σπιτιών ενώ ακούγονται και εκρήξεις. Σπίτια και αυτοκίνητα κάηκαν, με τους ανέμους να αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση στην περιοχή.

«Καίγονται σπίτια» δήλωσε στην ΕΡΤ ο δημοτικός σύμβουλος και κάτοικος της περιοχής, Δημήτρης Ζαννετούλης, τονίζοντας ότι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας καμένη γη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

rodos_fotia_tora_asklhpiio1.jpg

rodos_fotia_tora_asklhpiio2.jpg

rodos_fotia_tora_asklhpiio3.jpg

rodos_fotia_tora_asklhpiio4.jpg

rodos_fotia_tora_asklhpiio5.jpg

Η μάχη των πυροσβεστών γίνεται υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί της Ρόδου. Υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα στα οποία δίνουν μάχη πυροσβέστες και εθελοντές προκειμένου να τα περιορίσουν, ενώ οι αναζωπυρώσεις που παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο της κατάσβεσης.

Στο μέτωπο από Πλατάνια προς Μαλώνα, η φωτιά κατευθύνεται προς το χωριό με μεγάλη ταχύτητα και με αρκετά μέτωπα και στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την καταστροφική πορεία της προς το χωριό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

Η φωτιά στην περιοχή Γεννάδι και Βάτι εξακολουθεί να καεί συνεχώς και η μάχη δίνεται σε δύο σημεία: κάτω από τον ποταμό και στην επάνω πλευρά, περίπου τρία χιλιόμετρα από το χωριό Βάτι. Και σε αυτό το μέτωπο οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις υπερβάλλουν εαυτό προκειμένου να μην ξεφύγει η φωτιά προς τα δύο χωριά Γεννάδι και Βάτι.

Στα Λάερμα, χωριό το οποίο και αυτό έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, υπάρχουν και εκεί αρκετές και σοβαρές αναζωπυρώσεις. Μάλιστα, πριν από λίγο κινδύνευσε ένα ακόμη σπίτι που ευτυχώς με ρίψεις νερού από πτητικά μέσα και τη σημαντική συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών, σώθηκε. Αυτή την ώρα οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται γύρω από το χωριό, όπως επίσης και σε άλλες περιοχές όπως Απόλλωνα και αλλού.

Οι άνεμοι που πνέουν στο νησί και στην περιοχή της φωτιάς φθάνουν και τα 7 μποφόρ, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς σε όλα τα μέτωπα.