ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μαρουσάκης-καιρός: Δεν θα πιστέψετε τι έρχεται μετά τον καύσωνα

adv

 


Με τον υδράργυρο να παρουσιάζει άνοδο αναμένεται να κυλήσουν η σημερινή ημέρα, αλλά και τα επόμενα 24ωρα, για να υπάρξει μια μικρή αποκλιμάκωση από το βράδυ του Σαββάτου σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει εδώ και μέρες την Ισπανία αλλά και την νότια περιοχή της Μεσογείου επηρεάζει και την χώρα μας αλλά ελαφρώς αποδυναμωμένη, όπως λέει ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ.



Έτσι σήμερα Τετάρτη, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει προς τους 38 με 40 βαθμούς – τοπικά 42 με 43 βαθμούς σε ευάλωτα στη ζέστη γεωγραφικά διαμερίσματα – αλλά από το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή θα επιστρέψει στους 36 με 38, αλλα θα έχει αρκετή ζέστη.

Αναφορικα με τη διάρκεια, ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει πως το κύμα αυτό θα κρατήσει έως την Κυριακή και την αρχή της άλλης εβδομάδας, αλλά έπειτα θα έρθει κύμα δροσιάς.

Πιο αναλυτικά, η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσαάκη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μια μέρα με καύσωνα καθώς σε πολλές περιοχές η μέρα ξεκινά από τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.


Στο επίπεδο των ανέμων, θα πνέουν στα πελάγη από διάφορες διευθύνσεις ενώ στο νότιο Αιγαίο το μελτέμι θα φτάνει και τα 6 μποφόρ.

Αναφορικά με την εξέλιξη, αύριο Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο φτάνοντας κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου σε κλειστά γεωγραφικά διαμερίσματα του ηπειρωτικού κορμού, στη Θεσσαλία, τη Βοιωτία, ίσως και την Αργολίδα.

Την Παρασκευή θα δούμε 42ρια και 43αρια αλλά όπως λέει ο κ. Μαρουσάκης δεν πρέπει να μας τρομάζουν γιατί αφορούν μόνο κλειστές γεωγραφικές περιοχές που βρίσκονται δηλαδή μακριά από την επίδραση της θαλάσσιας αύρας.

Ίδια εικόνα και το Σάββατο αλλά τη νύχτα ο υδραργυρος θα υποχωρεί. Από την Κυριακή έρχεται μια ψυχρή μάζα από τα Βαλκανια που θα επαναφέρει την θερμοκρασία σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα.