ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Κίνημα της Πετσέτας»: Μόλις 3 υπάλληλοι στη Σύρο ελέγχουν όλες τις παραλίες των Κυκλάδων

adv

 


Δεν υπάρχει προηγούμενο από την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο επιτελικό κράτος και σε κομβικές μάλιστα υπηρεσίες του δημοσίου, με το «Κίνημα της Πετσέτας» να συνεχίζει τον αγώνα της.

Με το «Κίνημα της Πετσέτας» να έχει αναλάβει δράση και ο απλός πολίτης να μπορεί ελεύθερα να πηγαίνει στην παραλία, αποκαλύπτονται και οι τεράστιες ελλείψεις στις υπηρεσίες που θα έπρεπε να ελέγχουν τις παρατυπίες και παρανομίες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά και όχι μόνο.

Μόνο που ειδικά για τα νησιά οι υπάλληλοι που είναι αρμόδιοι να ελέγχουν την κανονικότητα στις παραλίες των Κυκλάδων είναι (καθιστε) μόλις 3! Σύμφωνα μάλιστα με το Star, έχει δοθεί εντολή να ενισχυθεί η Κτηματική Υπηρεσία της Σύρου που είναι η αρμόδια υπηρεσία να ξεσκονίζει τις παραλίες, ενώ οι καταγγελίες δεν σταματούν.

Στην Πάρο νοικιάζουν χώρους 50τμ και εκμεταλλεύονται 600τμ, στη Ρόδο αφαιρούν -σύμφωνα με τις καταγγελίες- και βράχια για να βάλουν ξαπλώστρες, ενώ στη Σέριφο σε περιοχή νατούρα σφραγίστηκε ο χώρος.

Στην παραλία Πλάκα της Νάξου επίσης η ομορφιά της φύσης γέμισε με ξύλινα κρεβάτια και ξαπλώστρες με το «Κίνημα της Πετσέτας» να κορυφώνει τον αγώνα της.

Την ίδια στιγμή ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι δεν «θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες», ενώ διπλή ήταν η πρώτη παρέμβαση της νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, μετά από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που αφορούν την κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο και για λειτουργία καταστήματος που λειτουργεί σε παραλία στη Σέριφο και έχει σφραγιστεί από τον Δήμαρχο του νησιού.