Η συγκλονιστική στιγμή που δύτης «ταΐζει» τεράστιο καρχαρία με την κάμερα του για να καταγράψει τα σωθικά του (vid)
Οι θεατές έμειναν γοητευμένοι και συγκλονισμένοι από πλάνα που δείχνουν το εσωτερικό ενός καρχαρία, αφού το αρπακτικό κατάπιε την κάμερα ενός θεότρελου δύτη.
Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν να σας έτρωγε ένας καρχαρίας; Λοιπόν, τώρα μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση του πώς είναι αυτό, αφού ένας γενναίος τύπος θεώρησε καλή ιδέα, να βουτήξει στη θάλασσα, να πλησιάσει έναν τεράστιο καρχαρία, να τον χαϊδέψει και τελικά να τον ταϊσει με την κάμερα του.
Ο περιβαλλοντολόγος και κινηματογραφιστής Zimy Da Kid βρισκόταν στις Μαλδίβες πέρυσι και έκανε γυρίσματα για ένα ντοκιμαντέρ. Όπως φαίνεται, οι κάμερες, τα συνεργεία και η έντονη ανθρώπινη παρουσία τράβηξαν την προσοχή ενός τεράστιου καρχαρία τίγρη, ο οποίος άρχισε να πλησιάζει όλο και πιο πολύ τους ανθρώπους.
Όταν λοιπόν ο καρχαρίας πλησίασε αρκετά τον Zimy, εκείνος άφησε την κάμερα του και το θαλάσσιο τέρας την καταβρόχθισε με συνοπτικές διαδικασίες. Ωστόσο, είναι απίστευτο ότι η κάμερα «επέζησε», παρέχοντας τρομερές εικόνες από το στο στόμα του καρχαρία.
Τα πλάνα τραβήχτηκαν στο Fuvahmulah, νότια των Μαλδίβων, όπου ο πληθυσμός των καρχαριών-τίγρεων είναι μεγάλος.
Μιλώντας για την απίστευτη συνάντηση, ο Zimy δήλωσε στον Independent: “Έβαλα το Insta360 μου σε ένα βάρος και μετά το έβαλα στην άμμο σα δόλωμα. Ο καρχαρίας ήταν περίεργος. Είδε αυτό το γυαλιστερό πράγμα και σκέφτηκε ‘άσε με να το δοκιμάσω’ και μετά δάγκωσε την κάμερα».
Παρά την τρομακτική δοκιμασία, ο κινηματογραφιστής δήλωσε ότι θέλει να αλλάξει την αρνητική αντίληψη που έχουν συχνά οι άνθρωποι για τα αρπακτικά, εξηγώντας: «Όταν οι καρχαρίες δαγκώνουν ανθρώπους δεν είναι επειδή θέλουν να μας φάνε, είναι επειδή βλέπουν κάποιον και είναι περίεργοι να δουν τι είναι, οπότε απλά τους δαγκώνουν».
Ο κινηματογραφιστής θέλει επίσης να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προστατεύουν τον πλανήτη, τονίζοντας τη σημασία των καρχαριών στο οικοσύστημα του ωκεανού.
«Ξεκίνησα να κινηματογραφώ καρχαρίες επειδή οι καρχαρίες εξαφανίζονται με πολύ, πολύ γρήγορο ρυθμό, κάτι που θα είναι πολύ κακό για τον ωκεανό», εξήγησε.